Sværere at få erstatning

Det bliver sværere at få erstatning for skader og fejlbehandling. Det mener Danske Regioner, som ser sig nødsaget til at spare penge. Og det kommer til at gå ud over nogle patienter. Det skriver Dagens Medicin. De seneste 6 år har været kostbare for Danske Regioner, idet patienter der har været udsat for fejlbehandling eller som er blevet skadet under behandling, har fået udbetalt så mange erstatningskroner, at Danske Regioners pengetank trænger til revurdering. Reglerne for udbetaling af erstatning skal strammes.

Anmeldelser fra patienter er steget med næsten 65 procent siden 2006, og udgifter til erstatning er steget med 98 procent. Man forudser at udgifterne vil runde én milliard kroner i 2015. Derfor skal der gøres noget, mener Danske Regioner.

Årsagen til fejlbehandlingerne skyldes besparelser. Det mener man i Patientforeningen, hvor formand Lars Engberg har en forklaring på forøgelsen af fejlbehandlinger:
– Nu har man sparet og effektiviseret så meget i sundhedsvæsnet i så mange år, at man nu er ved at nå derhen, hvor det går ud over kvaliteten på sygehusene. Det synes jeg, at man bør undersøge frem for at skære i ydelserne til patienter, der har krav på erstatning, siger han til Dr.dk.

Danske Regioner er ikke enige. Sundhedsdirektør i Region Syddanmark hedder Jens Elkjær. På Drs hjemmeside er han citeret for følgende:
– Der er intet grundlag for at tro, at det skyldes besparelser. Tvært imod. Vi har i en årrække haft en vækst i det danske sundhedsvæsen, hvor vi har været i stand til at give patienterne flere og flere ydelser, siger han.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *