Hjælp til sygehusvalg

Det ser omsider ud til at patienter i Danmark nu får lettere adgang til oplysninger der hjælper dem til hurtigere og måske bedre behandling. Det skriver Berlingske Tidende, fredag den 14. december 2012.

Det er hjemmesiden Sundhedskvalitet.dk der er på trapperne i en nyere og meget bedre kondition, og bag sitet står Statens Serum Institut. På hjemmesiden kan patienter blandt andet få oplyst

  • Hvor længe folk typisk er indlagt dér
  • Hvor hyppigt de genindlægges
  • Hvor hyppigt de må genopereres

Senere vil hjemmesiden blive endnu mere udførlig med informationer om kvaliteten af operationer og behandlinger på Danmarks forskellige sygehuse. Og det er da også på tide, at websitet får et ansigtsløft. Den har ligget stille et års tid uden opdateringer, og det var først da Berlingske Tidende pressede sundhedsminister Astrid Krag, at der for alvor kom gang i arbejdet med hjemmesiden.

Hidtil har danskerne kunnet bruge websitet Venteinfo.dk, men her haltede det også gevaldigt. Der manglede i tusindvis af indberetninger, og informationerne var forældede. Dette betød at billedet, og ventetider som hjemmesiden gav, var misvisende. Ifølge Berlingske Tidende er der rettet op på miseren, og man kan derfor i højere grad stole på de ventetider, der oplyses på websitet.

– Det er rigtig positivt og vigtigt, at man nu igen kan få stillet informationer til rådighed for patienterne. Det er jo hele forudsætningen for, at man kan benytte det frie sygehusvalg, som man har i det danske sundhedsvæsen. Det kræver, at der er valide, opdaterede oplysninger at forholde sig til, siger direktør Morten Freil fra Danske Patienter til Berlingske Tidende.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *