Privathospitaler får færre penge

Under den tidligere borgerlige regering havde privathospitaler i Danmark gode tider. Med tiden er forholdene dog ændret markant, og Politiken skriver at privathospitalernes andel af den offentligt finansierede sygehusaktivitet er blevet halveret over de seneste 5 år. I 2008 havde privathospitalerne en andel på 2,5 procent. I 2012 var procenttallet faldet til 1,2 procent. Set med ægte menneskeøjne og dollarstegm betyder det et fald i udgifter til privathospitaler fra 1.500 millioner kroner til omkring 750 millioner kroner.

Der er naturligvis forskellige holdninger til, at det offentlige sparer så mange millioner kroner. Den nuværende regering mener at den skal have æren for faldet, mens oppositionen mener, at det offentlige sygehus væsen er blevet bedre til at kigge indad og udnytte ressourcerne i højere grad end tidligere.

Læs mere hos Politiken

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *