Skal du opereres

Vi vil gerne hjælpe dig her på siden, hvis du skal opereres. Det gælder både, hvis det er et kosmetisk indgreb eller operation for en sygdom. En operation er oftest et kirurgisk indgreb, hvilket oftest udføres af en kirurg. Dog kan en operation også udgøres af en tandlæge, en normal læge eller en specialiseret læge.

Der er mange forskellige specialer og forskellige operationer. Vi ønsker løbende at udbygge siden med information om forskellige operationer. I den forbindelse henviser vi til menuen i toppen, hvor du kan navigere rundt på siden.

Inden operation

Du har med sikkerhed mange spørgsmål, hvis du står overfor en kommende operation. Der vil være meget information som kommer fra sygehuset eller lægen. Hvis du skal bedøves inden operationen vil du tale med en anæstesilæge, som sørger for at du får den rette bedøvelse. Det vil være forskelligt om du skal være under fuld narkose eller lokaltbedøvet. Forskellen på fuld narkose og lokalbedøvelelse er, at du vil være “sovende” under narkose og vågen under lokalbedøvelse. Under lokalbedøvelse vil du dog ikke kunne mærke smerte eller lign. det sted, hvor du bliver opereret.

Det kan føles mærkeligt for mange at være vågne under operationen, men det vil som oftest ikke være muligt for dig, at se stedet hvor du bliver opereret. Der kan være få muligheder ved komplikationer ved fuld narkose. Af denne årsag er lokalbedøvelse også at foretrække, når det er muligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *