Psykoterapeut i København

Hjemmesiden her handler priumært om privathospitaler i Danmark, men vi fokuserer også på andre sundhedsrelaterede emner, for eksempel psykoterapeuter i København. Indlægget her skal ses som et bidrag til gode links omkring psykoterapeuter. Der er en hel del, som driver psykoterapi i København og resten af Danmark, så her får du eksempler på hjemmesider, som måske kan hjælpe dig videre.

Psykoterapeut København

Lotte Palsteen er psykoterapeut i København, hvor hun har lokaler på Nørrebro, tæt på Dronning Louises Bro. Her tager hun imod hver torsdag, og Lotte er glad for den mangfoldighed, som folkene i København udgør. Til dagligt bor Lotte nemlig på Fyn, hvor hun har lokaler i Odense og Svendborg.

Psykoterapeut Odense og Svendborg

Faktisk er Lotte bosiddende i Svendborg på Sydfyn, og man kan godt sige, at Svendborg er Lottes base som psykoterapeut. Eller rettere: var. I dag er Lotte nemlig fast engageret i Odense, hvor hun driver sin psykoterapeut klinik fra Ansgarsgade (Balancehuset). Lotte holder til i Vestergade i Svendborg. Mere info om Lotte på hjemmesiden.

Psykoterapeut Jylland

Er du ude efter en psykoterapeut i Jylland, er der vældigt mange muligheder. Det handler formentlig om at finde en psykoterapeut, der bor i nærheden af dig, og her er Google absolut din bedste ven. Det kan være en god ide at forsøge sig med forskellige søgninger, alt efter hvad du har behov for at snakke med en psykoterapeut om. Det kan således være søgninger som for eksempel:

 • Psykoterapeut dødsfald horsens
 • Psykoterapeut stress tønder
 • Psykoterapeut særlig sensitiv aalborg
 • Psykoterapeut depression esbjerg
 • Psykoterapeut incest aarhus

Uddannelsen til psykoterapeut

Uddannelsen som psykoterapeut tages typisk via private uddannelser, og her er det vigtigt at registrere at Foreningen af Danske Psykoterapeuter er med inde over. Du kan læse meget mere på deres hjemmeside: http://fadp.dk/. Her kan du læse en række aktuelle blogindlæg om emner inden for psykoterapien. Eksempler er ”Psykoterapi og anerkendelse”, ”Terapi – samtale der heler” og ”Skyldfølelse og overansvarlighed”. Tjek også Uddannelsesguiden.

Tilskud til psykoterapeut

Dansk Psykoterapeutforening har sammensat en ganske glimrende FAQ om emner vedrørende psykoterapi. Her kan du blandt andet få svar på spørgsmål som

 • Hvordan finder jeg en psykoterapeut?
 • Hvor kan jeg klage over en psykoterapeut?
 • Kan man få en lægehenvisning med offentligt tilskud til en psykoterapeut?
 • Hvad er forskellen på en psykoterapeut, en psykolog og en psykiater?

Læs svarene på denne hjemmeside.

Slutteligt vil jeg blot nævne den oplagte mulighed at man spørger i sit netværk, hvis man er på udkig efter en dygtig psykoterapeut. En ting er at google sig frem til en god behandler, men en anden er at snakke med folk, som selv har været i kontakt med dygtige psykoterapeuter. Og dette gælder uanset om vi taler om København, Svendborg, Odense, Esbjerg eller et helt femte sted.

Bestil et tilbud på operation

Kliniko.dk er et nyt koncept i Danmark. Kliniko formidler tilbud fra klinikker og privathospitaler til patienter, og det har der ifølge en pressemeddelelse været efterspørgsel på. Nu kan patienter få tilbud på specifikke operationer og kirurgiske tiltag uden at de behøver at forlade eget hjem.

Danskerne er tilsyneladende begyndt at tage tiltaget til sig, og det gælder operationer fra brystimplantater til øjenkirurgi. Vi kan godt lide at få tilbud fra forskellige leverandører inden vi handler en given vare, og dette gælder altså også inden for lægevidenskabens kunst.

Indtil videre er klinikker og privathospitaler åbenbart mere tilbageholdende med at hoppe med på konceptet. Det er da også efter min mening ganske grænseoverskridende at bede om gode tilbud på operationer. Hvem siger at den billigste er den bedste? Ejerne af Kliniko synes naturligvis at det er en skam, for så er deres koncept jo noget uinteressant, hvis der ikke er bred opbakning fra eksempelvis privathospitaler og privatklinikker.

Folkene bag Kliniko fortsætter dog i håb om at flere privathospitaler begynder at bakke ideen op. I pressemeddelelsen siges det således:

– Vi er sikre på at lige så snart at klinikkerne og privathospitaler kan se, at en platform som denne kan bidrage positivt til deres forretning, så vil de tage Kliniko i brug.

www.kliniko.dk

Privathospitaler får færre penge

Under den tidligere borgerlige regering havde privathospitaler i Danmark gode tider. Med tiden er forholdene dog ændret markant, og Politiken skriver at privathospitalernes andel af den offentligt finansierede sygehusaktivitet er blevet halveret over de seneste 5 år. I 2008 havde privathospitalerne en andel på 2,5 procent. I 2012 var procenttallet faldet til 1,2 procent. Set med ægte menneskeøjne og dollarstegm betyder det et fald i udgifter til privathospitaler fra 1.500 millioner kroner til omkring 750 millioner kroner.

Der er naturligvis forskellige holdninger til, at det offentlige sparer så mange millioner kroner. Den nuværende regering mener at den skal have æren for faldet, mens oppositionen mener, at det offentlige sygehus væsen er blevet bedre til at kigge indad og udnytte ressourcerne i højere grad end tidligere.

Læs mere hos Politiken

Sværere at få erstatning

Det bliver sværere at få erstatning for skader og fejlbehandling. Det mener Danske Regioner, som ser sig nødsaget til at spare penge. Og det kommer til at gå ud over nogle patienter. Det skriver Dagens Medicin. De seneste 6 år har været kostbare for Danske Regioner, idet patienter der har været udsat for fejlbehandling eller som er blevet skadet under behandling, har fået udbetalt så mange erstatningskroner, at Danske Regioners pengetank trænger til revurdering. Reglerne for udbetaling af erstatning skal strammes.

Anmeldelser fra patienter er steget med næsten 65 procent siden 2006, og udgifter til erstatning er steget med 98 procent. Man forudser at udgifterne vil runde én milliard kroner i 2015. Derfor skal der gøres noget, mener Danske Regioner.

Årsagen til fejlbehandlingerne skyldes besparelser. Det mener man i Patientforeningen, hvor formand Lars Engberg har en forklaring på forøgelsen af fejlbehandlinger:
– Nu har man sparet og effektiviseret så meget i sundhedsvæsnet i så mange år, at man nu er ved at nå derhen, hvor det går ud over kvaliteten på sygehusene. Det synes jeg, at man bør undersøge frem for at skære i ydelserne til patienter, der har krav på erstatning, siger han til Dr.dk.

Danske Regioner er ikke enige. Sundhedsdirektør i Region Syddanmark hedder Jens Elkjær. På Drs hjemmeside er han citeret for følgende:
– Der er intet grundlag for at tro, at det skyldes besparelser. Tvært imod. Vi har i en årerække haft en vækst i det danske sundhedsvæsen, hvor vi har været i stand til at give patienterne flere og flere ydelser, siger han.

Hjælp til sygehusvalg

Det ser omsider ud til at patienter i Danmark nu får lettere adgang til oplysninger der hjælper dem til hurtigere og måske bedre behandling. Det skriver Berlingske Tidende, fredag den 14. december 2012.

Det er hjemmesiden Sundhedskvalitet.dk der er på trapperne i en nyere og meget bedre kondition, og bag sitet står Statens Serum Institut. På hjemmesiden kan patienter blandt andet få oplyst

 • Hvor længe folk typisk er indlagt dér
 • Hvor hyppigt de genindlægges
 • Hvor hyppigt de må genopereres

Senere vil hjemmesiden blive endnu mere udførlig med informationer om kvaliteten af operationer og behandlinger på Danmarks forskellige sygehuse. Og det er da også på tide, at websitet får et ansigtsløft. Den har ligget stille et års tid uden opdateringer, og det var først da Berlingske Tidende pressede sundhedsminister Astrid Krag, at der for alvor kom gang i arbejdet med hjemmesiden.

Hidtil har danskerne kunnet bruge websitet Venteinfo.dk, men her haltede det også gevaldigt. Der manglede i tusindvis af indberetninger, og informationerne var forældede. Dette betød at billedet, og ventetider som hjemmesiden gav, var misvisende. Ifølge Berlingske Tidende er der rettet op på miseren, og man kan derfor i højere grad stole på de ventetider, der oplyses på websitet.

– Det er rigtig positivt og vigtigt, at man nu igen kan få stillet informationer til rådighed for patienterne. Det er jo hele forudsætningen for, at man kan benytte det frie sygehusvalg, som man har i det danske sundhedsvæsen. Det kræver, at der er valide, opdaterede oplysninger at forholde sig til, siger direktør Morten Freil fra Danske Patienter til Berlingske Tidende.